ViaKredit – ny långivare

ViaKredit är en ny tjänst från ViaConto som riktar sig mot kunder som antingen behöver låna mer än 10 000 kr (maximalt lånebelopp hos ViaConto) eller som vill kunna utnyttja en flexibel kontokredit istället för ett traditionellt smslån. Genom detta koncept följer ViaConto Sweden AB, som äger båda varumärken, i fotspåren på exempelvis Ferratum som sedan något år tillbaka erbjuder denna kombo av konsumentkrediter.

viskredit nytt smslån med kontokredit

Ansök om kontokredit på upp till 20 000 kr

Hos ViaKredit ansöker du om en flexibel kontokredit på upp till 20 000 kr. Blir du beviljad krediten fungerar sedan taket som den ram inom vilken du kan göra valfritt antal uttag till valfria belopp. Hur stor kredit du kan bli beviljad avgörs av din ekonomiska status såsom den följer av kreditupplysning samt kompletterande uppgifter. Vad du ska vara noga med att notera är att det inte finns några garantier för att du blir beviljad en kreditram på maximala 20 000 kr.

Precis som vad gäller hos ViaConto har ViaKredit en lite mer generös syn när det gäller andra inkomster än enbart de som syns i en kreditupplysning. Har du till exempel påbörjat en ny anställning de senaste månaderna och därmed har en inkomst (som inte syns i kreditupplysningen) kan ViaKredit ta med det i beräkningen.

Med en beviljad kredit hos ViaKredit har du i praktiken en buffert som fungerar på samma sätt som ett kreditkort. Skillnaden är att du, när du behöver extra pengar, gör ett uttag från ViaKredit till ditt lönekonto.

Kostnad för krediten

Du betalar ränta på totalen av de uttag du gör under en månad och räntan är för närvarande 7% per månad eller 0,23% per dag. Gör du insättningar på kontot under månaden minskar givetvis kreditkostnaden och du kan självklart återbetala hela kreditbeloppet vid ett tillfälle. Idén med ViaKredits kontokredit är helt enkelt att ge dig möjlighet att snabbt kunna låna mindre summor om det är knapert en månad eller sprida ut lite större kostnader över flera månader.

Ansökan online

Du ansöker om ett kreditkonto direkt på webbplatsen och du får ett preliminärt svar nästan omedelbart direkt på skärmen. Notera att du måste ha e-legitimation (BankID eller mobilt BankID) för att kunna ansöka om kredit online.

Grundvillkoren är att du ska vara mellan 20-65 år, vara folkbokförd i Sverige och ha en årsinkomst enligt deklaration på minst 120 000 kr. När det gäller betalningsanmärkningar får du inte ha någon som är nyare än 12 månader. Även äldre betalningsanmärkningar kan vara problematiska, men är din ekonomi ordnad i övrigt är du välkommen att ansöka.

About the author