Frogtail

Frogtail logotype

Max belopp: 5 000 – 40 000 kr
Löptid: 1 – 5 år
Bet-anm: OK | UC: Nej

Frogtail är ett relativt nytt varumärke inom smslån (2015) men det är inga duvungar som står bakom tjänsten. Frogtail är nämligen det nya namnet på tidigare Folkia, som har erbjudit nya smslån till svenska kunder i närmare ett decennium.

Frogtail smslån har ännu inte tagit några större marknadsandelar och man har inte kommit upp i samma storlek som Folkia. Emellertid har det mer att göra med att namnet fortfarande är relativt okänt än något annat. Tittar vi på det genomsnittliga omdömet hos välkända Trustpilot får Frogtail ett mycket gott betyg av kunderna.

Hos Frogtail kan du låna mellan 5 000 – 40 000 kr med löptider på mellan 1 år och 5 år. Återbetalningstiden avgörs självklart av lånebeloppet. Med det stora spannet fungerar lån via Frogtail både för snabba krediter för att betala oväntade räkningar och för lite större investeringar såsom till exempel köp av begagnad bil.

Fördelar och nackdelar

+ Trygg aktör med lång erfarenhet
+ Generösa öppettider
+ Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder
+ Betalar ut lån samma dag
+ Enkel och smidig ansökningsprocess
+ Personlig ränta

– Förlängning av lån är inte möjlig
– Inga räntefria lån

Frogtail groda

Personlig ränta hos Frogtail

Frogtail tillämpar individuell räntesättning, vilket är något unikt när det gäller smslån och snabba krediter på mindre belopp. Vad det betyder är att din ekonomiska situation påverkar vad månadskostnaden blir för lånet. Ju bättre ekonomi, desto lägre ränta, och vice versa. Den lägsta möjliga räntan är klart fördelaktig om vi jämför med andra långivare inom smslån.

Villkor och legitimering

För att ansöka om ett lån hos Frogtail behöver du först uppfylla de vanliga grundkraven på ålder, inkomst och folkbokföring i Sverige. Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få din ansökan beviljad. Frogtail använder inte UC för kreditinformation, vilket kan ses som en fördel.

Du ansöker om ditt lån på nätet och för att kunna ansöka och legitimera dig behöver du dels ett svenskt mobilnummer (för SMS), dels någon form av e-legitimation.

Utbetalning

Utbetalningar av lån sker varje helgfri vardag och stopptiden är kl. 13:00. Det betyder att ett lån som godkänns före kl. 13:00 betalas ut samma dag (normalt före kl. 17:00). I andra fall sker utbetalningar nästa bankdag.