Klicklån

Klicklan

Max belopp: 10 000 – 40 000 kr
Löptid: 1 – 7 år
Bet-anm: Ej OK | UC: JA

Ansök hos Klicklån >>

Klicklån är ett varumärke som drivs av Thorn Svenska AB, som även har ett par andra varumärken, däribland L’easy Minilån, inom smslån och privatlån på mindre belopp. Sedan lanseringen 2015 har Klicklån vuxit fram till att bli ett populärt alternativ bland dem som behöver låna lite mer än standardbeloppet för ett smslån.

Hos Klicklån lånar du mellan 10 000 – 40 000 kr och du väljer en återbetalningstid på mellan 1-7 år. På så vis erbjuder Klicklån alltså inte ett traditionellt smslån, utan det är mer ett vanligt privatlån (om än på lite lägre belopp) det handlar om.

Fördelar och nackdelar

+ Stort spann vad gäller lägsta respektive högsta lånebelopp
+ Trygg aktör bakom varumärket
+ Förhållandevis låga lånekostnader vid högre lånebelopp
+ Löptider på upp till sex år
+ Betala smart (och utan extra avgift) via autogiro
+ Individuell räntesättning

– Använder UC för kreditupplysning
– Du kan inte ansöka med betalningsanmärkning
– Mindre generösa öppettider

klicklan bild

Individuell ränta

Eftersom Klicklåns erbjudande mer kan liknas vid ett traditionellt privatlån är det individuell räntesättning som gäller. Till skillnad från ett mer klassiskt smslån spelar alltså din ekonomiska situation stor roll för vilken din lånekostnad blir. Utifrån kreditinformation i en kreditupplysning (Klicklån tar UC) görs en analys av vilken ränta du kan erbjudas. Har du god ekonomi med exempelvis en högre fast inkomst kan du räkna med att kunna erbjudas en jämförelsevis låg ränta.

Villkor och legitimering

Jämför vi med andra smslåneföretag har Klicklån lite hårdare villkor. För det första måste du vara minst 21 år fyllda. För det andra får du inte ha några betalningsanmärkningar och för det tredje måste du ha en fast och regelbunden inkomst som är lite högre än vad som normalt gäller. Vi kan dock inte presentera den exakta minimigränsen.

Ansökan kan du skicka in på webbplatsen utan att använda dig av BankID eller e-legitimation. Du måste dock ange ett svenskt mobilnummer. För signeringen av låneavtalet kan du använda BankID eller e-legitimation eller signera fysiskt på ett låneavtal du får hemskickat med Posten.

Utbetalning

Klicklån betalar ut beviljade lån redan samma dag. Om du även får pengarna samma dag eller inte beror på när lånet beviljas. Sker det före kl. 11:00 får du pengarna på kontot under eftermiddagen. Som längst får du vänta en bankdag innan du ser pengarna på kontot.