Säker finans

Säker finans logo

Max belopp: 1 000 – 25 000 kr
Löptid: Flexibel
Bet-anm: Ej OK | UC: NEJ

Ansök hos Säkerfinans >

Säker Finans är en del av S & A Sverige AB, som även driver Mobillån, som är en av de äldsta långivarna för smslån (lansering 2006) och Snabbfinans. Själva varumärket Säker Finans lanserades 2015 så det här är en relativt ny spelare på marknaden.

Säker Finans erbjuder såväl mycket små lån som lite större lån som i princip kan ersätta privatlån. Direkt på webbplatsen kan du ansöka om lån på mellan 1 000 kr och 25 000 kr och signera digitalt. Återbetalningen bestämmer du själv över men med ett minsta månadsbelopp. Så du har en stor flexibilitet om du vänder dig till Säker Finans.

Fördelar och nackdelar

säkerfinans bild+ Backas upp av välrenommerade S & A Sverige AB
+ Stor valfrihet vad gäller löptider
+ Inga avgifter tillkommer
+ Mycket enkel ansökningsprocess
+ Hög kundnöjdhet
+ Säker Finans använder inte UC för kreditupplysningen

– Betalar inte ut på helger
– Direktbetalning endast till SEB
– Betalningsanmärkningar godtas inte

Högre krav på låntagarna

Varumärket är inte valt på måfå. Kreditgivningen hos Säker Finans är nämligen, i jämförelse med vad som gäller hos de flesta andra långivare, lite mer noggrann. Det ställs helt enkelt högre krav på låntagarna, både vad gäller tidigare krediter och den nuvarande ekonomin. I gengäld kan Säker Finans erbjuda konkurrenskraftiga priser för sina lån.

Villkor och legitimering

I likhet med Snabbfinans och Mobillån ställer Säker Finans upp lite tuffare grundvillkor. Det som gäller är att du ska vara minst 20 år gammal, ha åtminstone 150 000 kr i deklarerad årsinkomst och att du ska vara svensk medborgare. Betalningsanmärkningar godtas inte.

Du ansöker om Säker Finans smslån direkt på webbplatsen. Du signerar även din ansökan samt låneavtalet digitalt. Detta betyder att du måste kunna använda digital legitimation, till exempel e-legitimation. Svenskt mobilnummer krävs också.

Utbetalning

Om du har ett konto i SEB kan Säker Finans ombesörja överföring av dina lånade pengar under kundtjänstens öppettider (kl. 08-18 på vardagar). Har du konto i annan bank krävs att du blir beviljad ditt lån före stopptiden kl. 13:00. Som mest kan överföringen ta en bankdag.