Större lånebelopp med nya smslån

Smslånebranschen visar inga större tecken på att konsolideras och det lanseras nya tjänster nästan varje månad. Marknaden är helt enkelt långt ifrån mättad och det finns fortfarande mycket kvar att göra vad gäller innovation vilket gör att det finns utrymme för nya aktörer att slå sig in.

En sak som de flesta nya aktörer inom smslån har gemensamt är att de lånebelopp som erbjuds är relativt stora i förhållande till genomsittet. Det är idag endast mycket få nya smslångivare som erbjuder lån på upp till den gräns på 5000-6000 kr som tidigare betraktades som fäst i sten. Tittar vi till exempel på GoodCash, som lanserade sin tjänst inom smslån sommaren 2015 erbjuds du att låna upp till 30 000 kr och vänder du dig till FlexLimit som öppnade butiken sent under 2015 kan du låna upp till 15 000 kr.

låna upp till 30 000 kr med smslån

Smslån eller privatlån?

En del nya smslån kan i praktiken sägas fungera mer som de privatlån som under så lång tid har erbjudits av både större banker och större kreditbolag. En inte obetydlig andel av nykomlingarna erbjuder faktiskt lånebelopp på upp emot 20 000 kr (eller ännu mer!) med en återbetalningstid på 1 år eller mer. Det gör i teorin att lånen inte bör betraktas som smslån, utan i stället som privatlån. Det som fortfarande gör att de större lånen ändå bör karaktäriseras som smslån/snabblån är att ansökningsprocessen online ser likadan ut som den gör för mer ”typiska” smslån. Oavsett om du behöver låna 1000 kr, 10 000 kr eller 30 000 kr kan du ansöka direkt online och få pengarna utbetalda senast nästa bankdag.

Trenden är att långivarna vill bredda sin kundstock från att enbart inkludera dem som behöver en mindre summa på kontot snabbt till att inkludera även dem som behöver ett större kapitaltillskott. Tillvägagångssätten är två till antalet. Helt nya finansbolag och kreditbolag som startar upp verksamhet med utgivning av smslån adderar normalt hela skalan av lånebelopp till sitt erbjudande direkt. De aktörer som har varit med länge i branschen diversifierar i stället sin basprodukt med nya varumärken med syfte att säkra en bit av kakan även inom större lån.

About the author