Undvik dyra mobilräkningar med ny typ av kontantkort

kontantkort

En ganska vanlig orsak till att man behöver ansöka om smslån är att man har fått en oväntad eller oväntad hög räkning. Vad räkningen kan handla om är givetvis olika, men inte sällan är det fråga om en mobilräkning som blev lite extra hög en månad exempelvis på grund av användning i utlandet.

Att hålla nere kostnaderna för mobilanvändningen är ett smart sätt att spara pengar i vardagen och undvika att behöva ansöka om nya smslån för att betala räkningarna. Ett nytt och enkelt sätt att minska kostnaderna är att använda de nya typerna av kontantkort som lanseras på löpande band.

Fighting Brands ger låga kostnader

”Fighting brands” är telekombranschens egen benämning på mobilabonnemang som pressar priserna genom att erbjuda ett mer grundläggande utbud av tjänster. För dessa abonnemang går det heller inte att köpa till subventionerade mobiltelefoner.

Vimla och Hallon är två exempel på ”fighting brands” som pressar kostnaderna för mobilanvändning. För dessa kontantkort bestämmer du önskad användning inklusive datavolym och får ett fast pris för din användning. Väljer du till exempel alternativet fastpris hos Vimla för obegränsade samtal och sms med en datavolym på 7 GB i månaden blir det fasta priset 200 kr per månad. Denna summa dras automatiskt från ditt kort varje månad, precis på samma sätt som exempelvis Spotify. Med det här kortet och det här abonnemanget blir din månadskostnad aldrig högre än just 200 kr.

Nackdelar med kontantkorten

Det finns givetvis också ett par nackdelar med denna typ av kontantkort som måste nämnas. Den mest betydande är kanske att det finns tydliga begränsningar i hur du kan streama data, till exempel från Spotify. För de flesta abonnemang påverkar streaming inte den vanliga datapotten medan streaming med kontantkort kan göra att datapotten töms mycket snabbt. En annan nackdel är att tillgängligheten kan minska eftersom tjänsten wifi-samtal inte finns kopplad till kontantkorten.

Dessutom kan också det faktum att du inte kan köpa en subventionerad mobil tillsammans med kontantkortet naturligtvis betraktas som en nackdel. För att ha denna möjlighet krävs att du tecknar ett vanligt mobilabonnemang.

About the author