Alla fördelar med nya smslån

fordelar-nya-smslan

Att välja ett av de nyaste smslånen när du behöver låna kan vara en god idé. Det finns nämligen många fördelar med att välja en låneprodukt från en ny långivare. I den här bloggposten ska vi särskåda de typiska fördelarna lite närmare. Nedan fyra fördelar behöver givetvis inte vara direkt tillämpliga på alla nya lån, men majoriteten av nykomlingarna ger dig åtminstone ett par av dem.

Billigare lån

Ett enkelt sätt för nya långivare att konkurrera med befintliga är att helt enkelt sänka priset. Det kan göras på flera sätt – lägre ränta, slopande av avgifter, räntefritt de första veckorna, med flera sätt. Hos en del av långivarna blir ett lägre introduktionspris mer eller mindre permanent, medan det hos andra höjs till ett normalläge förr eller senare. Oavsett är ett helt nytt smslån normalt billigare än ett befintligt.

Vissa nya långivare har till och med erbjudanden om kostnadsfria lån för nya kunder. Det är givetvis det bästa möjliga erbjudandet för den som behöver låna.

Nya möjligheter att få lån

För varje smslån du tar minskar möjligheterna att få nya lån, särskilt om du söker olika långivare som ingår i samma företagsgrupper. Nya oberoende långivare har inte riktigt samma överblick av din lånehistorik och det kan finnas större möjligheter att få ett smslån beviljat.

Notera! Om denna faktor är den viktigaste för dig, är sannolikheten stor att du har ett skadligt lånebeteende och behöver ta snabba och konkreta steg för att komma ur det.

Nya lånevarianter

En långivare som startar idag kan börja med ett blankt ark när det gäller vilka produkter som ska erbjudas. Det ger utrymme för att skapa mer innovativa produkter, till exempel smslån med betydligt längre återbetalningstid än 30-60 dagar eller kontokrediter.

Lån som speglar önskemålen

De flesta som utnyttjar möjligheten att låna via smslån har ganska likartade önskemål. Att lånen helst ska vara så billiga som möjligt och att det ska gå snabbt att få pengarna utbetalda är två vanliga önskemål. Ett annat kan vara att långivaren vänder sig till exempelvis Creditsafe eller Bisnode i stället för UC. Nya långivare, som alltså kan starta med ett blankt ark, kan i regel tillmötesgå kundernas behov på ett sätt som äldre långivare inte kan göra.

Inga nackdelar?

Alla nya smslån är inte perfekta och det kan självklart också finnas nackdelar. En vanlig sådan är att öppettiderna för kundtjänst kanske inte är så förmånliga. Det beror oftast på att långivaren i starten har en begränsad personalstyrka.

Andra nackdelar kan uppstå på grund av att processerna hos långivaren kanske inte är helt inarbetade vid starten. Det finns en rad processer som ska samverka och det kan ta en stund innan allt rullar på som det ska.

About the author