in Bloggen

Kreativa sätt att få ner dina skulder

Om du har skulder, kan din ekonomiska vardag vara svår. För vissa blir situationen till och med så överväldigande att de inte ser någon väg ut ur skuldsättningen. Vårt bästa tips i det här sammanhanget är att börja med små steg. Det är omöjligt att lösa en besvärande skuldsituation som genom ett trollslag genom ett större steg.

För att få loss mer pengar att använda för att börja betala av skulderna kan du behöva tänka kreativt. I den här artikeln presenterar vi några enkla sätt att snabbare bli skuldfri. Använd dessa i kombination med de mer traditionella tipsen (betala av det dyraste lånet först, med mera) för att få en mer hanterbar skuldsituation.

Spara några kronor på varje köp

Det traditionella tipset att spara växelpengar i en burk är kanske obsolet (vem använder kontanter idag?), men principen gäller i högsta grad fortfarande. Många banker har funktioner för ”avrundning” av köp. Idén är att några kronor från varje köp med ditt bankkort eller kreditkort förs över till ett separat konto. Använder du denna funktion har du förmodligen snart en ganska rejäl slant på kontot. Använd denna för att göra en extra betalning på ett av dina lån.

Använd kuponger

Det är inte bara i kupongernas förlovade land USA som det finns pengar att spara på att använda kuponger. Alla de större svenska livsmedelskedjorna skickar ut reklamblad varje vecka fulla med kuponger. Använd de du behöver och räkna ut mellanskillnaden mellan fullt pris och rabatterat pris. Använd de pengar du har sparat för en extra inbetalning.

Gör undersökningar online

Om du har en dator har du alla chanser att tjäna ett par hundralappar om inte mer varje månad på att fylla i undersökningar. Det finns ett antal så kallade paneler att gå med i, och om du deltar i ett par, tre stycken kan du få delta i flera undersökningar varje vecka. Hos vissa får du betalt i rena pengar, hos andra får du poäng som du löser in mot presentkort.

Bonusar och skatteåterbäring

Är du så lyckligt lottad att du någon gång per år får en bonus från din arbetsgivare? Använd då dessa pengar för att göra en större avbetalning på ett lån eller en kredit. Det kan vara frestande att spendera pengarna, men om du har skulder ska du verkligen ta chansen att minska dem med din bonus. Detsamma gäller eventuell skatteåterbäring. Gör en extra inbetalning till en långivare eller kreditgivare oavsett om det bara handlar om någon tusenlapp eller två.

Written By: