Everyday Plus

Everyday plus

Max belopp: 20.000 kr
Löptid: 1 – 6 år
Bet-anm: Ej OK | UC: Nej

Everyday+ marknadsförs som ett ”kreditkort i mobilen”. Det är en inte helt osann slogan. Den tjänst man erbjuder fungerar nämligen precis som en kontokredit på kort, med den lilla skillnaden att du inte har något kort utan i stället gör manuella uttag från ett kreditkonto på nätet. Uttagen kan du göra via såväl datorn som mobilen.

Hos Everyday+ kan du ansöka om en kreditram på mellan 3000 – 20 000 kr med en kredittid på mellan 60 – 150 dagar. Den stora fördelen jämfört med ett vanligt smslån är att du väljer själv om du vill ta ut hela din kredit på en gång eller dela upp uttagen.

OPR-Vakuus Oy är moderbolaget bakom tjänsten. Det här bolaget har sin bas i Finland och har varit verksamt inom konsumentkrediter ända sedan 2005.

Fördelar och nackdelar

+ Smart tjänst som ger stor flexibilitet
+ Betala bara för utnyttjad kredit
+ Tar inte UC
+ Kundtjänst är öppen även kvällar och helger
+ Direktbetalning om du har Nordea
+ Inga avgifter för uppläggning av krediten

– Betalningsanmärkningar godtas inte
– Höga kostnader om du blir sen med återbetalning

everyday plus steg

Alltid tillgänglig kredit med Everyday Plus

Det är fler och fler aktörer inom konsumentkrediter som börjar erbjuda låntagarna lite mer flexibilitet och det är en utveckling som är klart positiv. Ett smslån med en kreditram kan användas både som en buffert och som ett vanligt smslån – som konsument kan man alltså välja vad som passar bäst i det enskilda fallet. Att krediten faktiskt inte kostar någonting förrän det att den tas i anspråk är givetvis en stor fördel.

Villkor och legitimering

Villkoren för att få ansöka om kredit hos Everyday+ är något tuffare än genomsnittet. Anledningen är att maximal kredit är 20 000 kr och det är en högre summa än vad de flesta andra smslån ligger på maximalt. Grundvillkoren är att du ska vara minst 20 år fyllda, sakna betalningsanmärkningar och ha en regelbunden deklarerad inkomst.

Ansökan sker online och du signerar även ditt kreditavtal på nätet. För det krävs e-legitimation/BankID. Ett svenskt mobilnummer behöver du också för att kunna skicka in din ansökan.

Utbetalning

Utbetalning sker skyndsamt efter att du har begärt uttag. Har du Nordea kan du räkna med att du får dina pengar inom 15 minuter, förutsatt att du initierar uttaget när kundtjänst har öppet. För andra banker gäller stopptiden kl. 13:30, det vill säga att du får pengarna samma dag om du gör uttag före kl. 13:30.